Eppo Notenboom fotografie

Als 16 jarige startte ik mijn loopbaan in de techn - architectuur en Scheepvaartfotografie in Rotterdam.

Na vele omzwervingen in de specialistische takken van fotografie heb ik inmiddels 9 manshoge brandkasten met groot formaat basis materiaal met ca. 3.500.000 beelden + 1 brandkast vol met verzamelde Nederlandse glasnegatieven vanaf ca. 1872 gevuld.

Tevens bestaat mijn archief ook uit luchtfotografie, dierenfotografie en niet te vergeten de 360 graden rond fotografie met mijn 3 roterende camera’s waarmee ik extreem grote blow-ups maak van geheel Nederland (archief van ca. 3.000 stuks).

Sinds 1998 staat dit archief (in eigen beheer) op ca. 4 meter boven N.A.P. incl. een respectabele hoeveelheid digitaal materiaal tot aan de dag van vandaag.

Ook opdracht - fotografie maakte ik in Amerika - Canada - Rusland - Egypte - Saudi Arabie - Engeland - Denemarken - Spanje, enz, enz.

Bij het 200 jarig bestaan van USA fotografeerde ik de binnenkomende windjammers vanaf het dak van het voormalige World Trade Centre en in het huis van de burgemeester van N.Y., de overhandiging van een gouden ring aan zijn vrouw die door de kapitein van de eendracht en de directeur van het Ned. zeilend zeeschip door een Amsterdamse juwelier voor die gelegenheid lieten maken.

In de Russische Oeral fotografeerde ik als eerste 500 km vanaf de bewoonde wereld 12.000 jaar oude rotstekeningen in een initiatie grot in opdracht van de directrice van de universiteit van Jekaterinenburg.

Ondanks het feit dat ik geen persfotograaf ben maakte ik voor de eerste 3 kranten in Nederland de eerste kleur opnamen en ontving van de World Press Photo organisatie al in 1967-1968 en 1969 tentoonstellingscertificaten. In 1969 behaalde ik bij de Nederlandse fotovakschool het diploma reportage fotografie en in 1971 het grote diploma fotograaf.

Vermeldenswaardig zijn ook de vele foto’s welke ik voor vele fotoboeken maakte (zie de bijgesloten lijst) en de lijst met mijn foto’s voor de grote blow-ups t/m 45 meter lang en het langste boek volgens het Guinness Book of Records van 140 meter gedrukt op een zeildoek.

Kortom ben ik momenteel ook bezig met mijn archief en nieuwe opnamen voor boeken en nieuwe blow-ups.

Ten aanzien van de Rotterdamse doelen geopend in 1966 en de eerste ruim 60 optreden maakte ik alle opnamen. Van ruim 30.000 dieren in de polder heb ik de opnamen met veel humor. Veel lucht fotografie van Nederland heb ik beschikbaar voor grote blow-ups.

Auteursrechtelijk liggen alle foto rechten bij mij.

Eppo Notenboom fotograaf

Eppo W. Notenboom
rotterdamfoto.nl // rotterdam-foto.nl // panoramafotonederland.nl